Dalai Lama

Kunsten at leve lykkeligt

Bag alle Dalai Lamas metoder og teknikker findes et sæt grundlæggende trosforestillinger: en tro på alle menneskers fundamentale venlighed og godhed, en tro på mildhedens politik, og en følelse af fællesskab med alle levende væsner.
Hans tanker er ikke baseret på blind tro eller religiøse dogmer, men derimod på sunde ræsonnementer og direkte erfaring. Hans forståelse af menneskets sind og adfærd er grundet på et livslangt studium. Hans anskuelser er rodfæstet i en tradition, som daterer sig mere end 2500 år tilbage, men alligevel afstemt af sund fornuft og dyb indsigt i moderne problemer. Hans enestående position som verdensberømthed har givet ham mulighed for at rejse jorden rundt adskillige gange, konfrontere sig med mange forskellige kulturer og folk samt udveksle tanker med topvidenskabsmænd og religiøse og politiske ledere. Resultatet heraf er en tilgang til menneskelige problemer, som på en gang er vis, optimistisk og realistisk.
I Kunsten at leve lykkeligt præsenteres Dalai Lamas synspunkter i en form, der henvender sig til et vestligt publikum. Howard C. Cutler har samlet lange uddrag fra Dalai Lamas offentlige undervisning og referater fra sine private samtaler med tibetanernes åndelige overhoved til en inspirerende bog.
297 halaman cetak
Publikasi asli
2015

Buku terkait

Kesan

  Knud Maarup Andersenmembagikan kesan2 tahun yang lalu

  Super god. Læst i en livskrise, men fik overskud til at hjælpe cancerpainten.

  Poul-Ulrik Kauskymembagikan kesantahun lalu

  Værd at læse!

  Christina Yoon Pedersenmembagikan kesan2 tahun yang lalu
  💡Banyak pelajaran

  Virkelig en varm og indsigtsfuld bog. Kan klart anbefales hvis man er interesseret i dét at være menneske.

Kutipan

  Patrycjamembuat kutipan10 hari yang lalu
  Bag alle Dalai Lamas metoder og teknikker findes et sæt grundlæggende trosforestillinger, der giver næring til alle hans handlinger: en tro på alle menneskers fundamentale venlighed og godhed; en tro på værdien af medfølelse; en tro på mildhedens politik, og en følelse af fællesskab med alle levende væsner
  Paul Cmembuat kutipan24 hari yang lalu
  Jeg tror, at jeg møder de fleste af jer for første gang. Men for mig betyder det ikke noget, om det er en gammel ven eller en ny ven, for jeg har altid ment, at vi er ens, at vi alle er mennesker. Selvfølgelig kan der være forskelle i kulturel baggrund eller livsstil; der kan være forskelle i vores tro, eller vi kan have forskellig kulør, men vi er stadig mennesker, bestående af en menneskelig krop og et menneskeligt sind. Vores fysiske struktur er den samme, og vores bevidsthed og emotionelle natur er også den samme. Hvor jeg end møder mennesker, har jeg altid følelsen af at stå over for et menneske nøjagtig som jeg selv. Jeg finder det meget nemmere at kommunikere med andre på det plan. Hvis vi fremhæver specielle træk, såsom at jeg er tibetaner, eller jeg er buddhist, så er der forskelle. Men de ting er sekundære. Hvis vi kan se bort fra forskellene, tror jeg, vi nemmere kan kommunikere, udveksle tanker og dele oplevelser med hinanden.«
  Tina Høyer Madsenmembuat kutipan4 bulan yang lalu
  Denne gang efterlod eksperimentet forsøgspersonerne med en følelse af større utilfredshed med deres liv.

Di rak buku

  Bookmate
  Selvudvikling
  • 33
  • 293
  Anne Toft
  Lydbøger at høre
  • 73
  • 45
  Magnus Ejlskov
  Mindfullness
  • 11
  • 29
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)