bookmate game
da

Lindhardt og Ringhof

Buku terbitan

Buku audio terbitan

Komik terbitan

Seri terbitan

Kutipan

Henrik Flemming Olsenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
En nabo har beskrevet en person på følgende måde: »Steve er meget genert og indadvendt, altid hjælpsom, men uden den store interesse for andre mennesker eller for virkelighedens verden. Han er et sagtmodigt og ordentligt menneske, der har et behov for orden og struktur og en lidenskab for detaljen.« Er det mest sandsynligt, at Steve er bibliotekar eller landmand?
Ligheden mellem Steves personlighed og en stereotypisk bibliotekar slår umiddelbart de fleste, mens lige så relevante statistiske overvejelser næsten altid overses. Tænkte du for eksempel på, at der er mere end 20 mandlige landmænd for hver mandlig bibliotekar i USA? Fordi der er så mange flere landmænd, er det næsten sikkert, at der kan findes flere »sagtmodige og ordentlige« personer på traktorer end ved bibliotekernes informationsstande. Vi fandt imidlertid, at deltagerne i vores eksperimenter ignorerede de relevante statistiske kendsgerninger og udelukkende satte deres lid til ligheden. Vi fremsatte den teori, at de brugte lighed som en forenklende heuristik (en heuristik er groft sagt en tommelfingerregel) til at foretage en vanskelig vurdering. Afhængigheden af heuristikken bevirkede forudsigelige bias (systematiske fejl) i deres forudsigelser.
Anita Holm Poulsenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
alkohol, medicin, overarbejde, underbetaling, dårlig omgangskreds, afhængighed af sex, for lidt motion, for meget tv-kiggeri, for lidt søvn
Anita Holm Poulsenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
personlig energi, et par vredesudbrud, nogle glimt af klarsyn
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)