da
Buku
Virginia Woolf

Sit eget værelse

Virginia Woolf holdt i 1928 to forelæsninger på Cambridge University om kvinder og litteratur. Forelæsningerne blev omarbejdet til Eget værelse, der siden er blevet et centralt værk i kvindelitteraturen. Woolf havde talt offentligt om den kvindelige kunstners mulighed for at gøre sig gældende i en mandsverden, og i sin undersøgelse af forholdet mellem kvinder og litteratur understreger hundet umulige i at adskille økonomisk og kunstnerisk uafhængighed: Kvinder skal være økonomisk selvstændige, have 'deres eget værelse' for at kunne skrive. Eget værelse rummer samtidig en række fine og kloge tanker om litteraturens væsen. Bogen er nyoversat af Merete Ries.
152 halaman cetak
Publikasi asli
2013

Kesan

  👍
  👎
  💧
  🐼
  💤
  💩
  💀
  🙈
  🔮
  💡
  🎯
  💞
  🌴
  🚀
  😄

  Bagaimana pendapat Anda tentang buku ini?

  Masuk atau Daftar

Kutipan

  Maria Skogstad Teglkampmembuat kutipanbulan lalu
  Intellektuel frihed afhænger af materielle ting. Digtning afhænger af intellektuel frihed. Og kvinder har altid været fattige, ikke blot i to hundrede år, men fra tidernes begyndelse. Kvinder har haft mindre intellektuel frihed end sønnerne af Athens slaver. Kvinder har altså ikke haft en hunds chance for at skrive poesi. Det er derfor, jeg har lagt så megen vægt på penge og på at have sit eget værelse.
  Maria Skogstad Teglkampmembuat kutipanbulan lalu
  Det var mærkeligt at tænkte på, at alle store kvinder i litteraturen indtil Jane Austens tid ikke blot blev set af det andet køn, men udelukkende set i relation til det andet køn
  Maria Skogstad Teglkampmembuat kutipanbulan lalu
  For her kommer vi igen på tæt hold af det meget interessante og uigennemskuelige maskuline kompleks, som har haft så stor indflydelse på kvindens bevægelsesfrihed; dette dybtliggende behov, ikke så meget for at hun skal være underlegen, som for at han skal være overlegen, der anbringer ham, hvor man end vender blikket hen, ikke blot foran kunstarterne, men på tværs af adgangen til politik, også når risikoen for ham selv forekommer ubetydelig og supplikanten ydmyg og hengiven.

Di rak buku

  Bookmate
  Virginia Woolf
  • 8
  • 13
  Kim Fogt
  To-be-read
  • 220
  • 2
  Søren Esbjørn
  Køn og maskulinitet
  • 14
  • 2
  Jens Kristiansen
  Gode klassikere
  • 47
  • 1
  Søren Esbjørn
  Romaner
  • 203
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)