bookmate game
da
Buku
Morten Albæk

Falske sandheder i livet

I FALSKE SANDHEDER I LIVET spørger filosoffen og erhvervslederen Morten Albæk, hvad det er for talemåder og normer i samfundet, der bidrager til, at så mange af os ender med at fortryde det liv, vi lever. Med afsæt i sine egne erkendelser beskriver han, hvordan sproget bidrager til at stavnsbinde os eksistentielt, og han opfordrer derfor til, at vi lægger vores talemåder, der har det med at blive til levemåder, under lup. For kun på den måde kan vi blive bevidste om, hvorvidt disse ’sandheder’ tilfører eller fratrækker mening i vores ene liv.

At noget er normalt, gør det ikke partout rigtigt, og at noget er unormalt, gør det ikke automatisk forkert. Derfor må det til alle tider være sekundært, hvad andre forventer af os, mens det primære er, at vi lever det liv, vi selv ønsker at leve. Og for at mindske afstanden imellem den, vi er, og den vi ønsker at være, må vi finde og forkaste vores egne falske sandheder, så vi kan erkende, hvem vi er og ønsker at være.
204 halaman cetak
Publikasi asli
2023
Tahun publikasi
2023
Penerbit
Gyldendal
Sudahkah Anda membacanya? Bagaimanakah menurut Anda?
👍👎

Kesan

  • Rikke Jessenmembagikan kesantahun lalu
    👍Layak dibaca

    Fantastisk inspirerende

  • Hans Otto Vantingmembagikan kesan2 tahun yang lalu
    👍Layak dibaca

  • Lotte Hindkjærmembagikan kesan2 tahun yang lalu
    👍Layak dibaca

Kutipan

  • mariateglkampmembuat kutipan2 tahun yang lalu
    Selvtillid og selvværd er ikke én og samme ting, langtfra. Selvtilliden er den blinde tillid, vi viser os selv, som ikke bunder i en selverkendelse, men snarere i en oppustet og uklædelig selvovervurdering. Selvværdet omhandler derimod vores evne til at vide, hvad vi er værd, som vi er. Selvværd er evnen til at stå ved os selv, også når arbejdet eller studiet måske giver os et slag i ansigtet. Så vi ved, at vi er noget værd og har en god karakter, selvom vi ikke nødvendigvis får den bedste karakter i en opgave
  • mariateglkampmembuat kutipan2 tahun yang lalu
    Fra 2019 til 2022 er det sket et skift i danskernes vurdering af, hvad der er vigtigst i en jobsøgningssituation, som understøtter ’quiet quitting’-tendensen. Mulighed for dygtiggørelse er faldet i vigtighed fra hele 28 procent til blot 18 procent. Mulighed for at avancere er ligeledes faldet fra 9 procent til 6 procent. Selv ’gode kolleger’ er faldet fra 45 procent til 35 procent. Kun to forhold er steget: at lønnen er god (fra 36 procent til 37 procent), og at der er fleksible arbejdstider (fra 29 procent til 33 procent). Karrierestigen i form af faglig dygtiggørelse og hierarkisk avancement er altså nedadgående, mens Selvrespektens stige i form af at få betaling for vores værdi og mere autonomi i vores planlægning er opadgående. Og så må de gode kollegaer gerne stadig være der
  • mariateglkampmembuat kutipan2 tahun yang lalu
    I den forbindelse udsiger det såkaldte Thomas-teorem, som vi kender fra psykologien, at ”hvis mennesker definerer situationer som virkelige, så er de virkelige i deres konsekvenser”. Med andre ord så kan vi mennesker ved tankens og viljens kraft præge udfaldsrummet og konsekvenserne ved ene og alene at anse en situation – eller et medikament – for at være virkelig eller sand. På samme vis bliver hypokondere også mere syge end andre mennesker, netop fordi der i den negative tankegang og visualisering findes en slags iboende selvopfyldende profeti.

Di rak buku

  • Gitte Jakobsen
    Gitte
    • 81
  • Morten Juul Nordland
    Mette
    • 4
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)