Morten Albæk

Kutipan

Simon Schultzmembuat kutipan2 tahun yang lalu
Et bånd mellem venner kan være knyttet på mange forskellige måder. Helt præcist tre, mente Aristoteles. Det kan være bundet i nytte, altså være et venskab, der eksisterer, fordi det er gavnligt for begge parter. Det er per definition midlertidigt, for når nytteudvekslingen ophører, ophører venskabet også. Et eksempel på det kender de fleste af os fra arbejdspladsen med kollegerne, hvor man kan nyde tiden, man spenderer med hinanden, og til gensidig gavn hjælper hinanden. Men så snart situationen skifter, ændres forholdet ofte også ganske markant. Hvor mange af os kender ikke til det at have haft en god og betroet kollega, som vi nød tiden sammen med, men som vi intet eller meget lidt har at gøre med, når arbejdsrelationen ophører? Den anden type venskab, der også er mere eller mindre båret af tilfældige omstændigheder, består af en midlertidig nydelse eller tilfredsstillelse. Til forskel fra den første type er det altså mere følelsesbetonet. Det ser man ofte blandt eksempelvis studievenner eller blandt folk, der deltager på samme sportshold. Det er også kortlivet, for det har tilbøjelighed til at ophøre, hvis situationen skifter, eller præferencerne ændres. Mange vil i deres ungdom gennemgå forskellige faser, hvor glæden ved forskellige interesser skifter, og persongalleriet tilsvarende ændrer sig.
Birgith Bang Overbyemembuat kutipan2 tahun yang lalu
Forskningscenter for Arbejdsmiljø, at arbejdet i over halvdelen af tilfældene er den primære årsag til stress, mens det for næsten 95 procent gælder, at arbejdet er en del af årsagen.

Xxxx

Birgith Bang Overbyemembuat kutipan2 tahun yang lalu
at trænge sig på: Hvorfor i alverden tages det ikke mere alvorligt, at en aktivitet, som vi gennemsnitligt bruger halvdelen af vores vågne hverdagstimer på, gør så

Kesan

Rikke Jordy Jensenmembagikan kesantahun lalu
👍Layak dibaca

Virkelig tankevækkende og inspirerende!

Annemette Jensenmembagikan kesantahun lalu
👍Layak dibaca

Super tankevækkende bog👌

Sune Dadda Karma Harmsmembagikan kesantahun lalu
👍Layak dibaca

Læs den

 • Morten Albæk
  Ét liv Én tid Ét menneske
  • 3.6K
  • 1K
  • 30
  • 465
  da
  Buku
 • fb2epub
  Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)