Fridman Šulc fon Tun

Kako razgovaramo 2: Stilovi, vrednosti i razvoj ličnosti

Izdiferencirana psihologija komunikacije
Knjiga Fridmana Šulca fon Tuna, psihologa i eksperta za komunikaciju, klasično je delo psihologije i udžbenik koji je široko zastupljen u školama, na univerzitetima i obukama za poslovne veštine. Knjiga je namenjena širokoj publici jer obezbeđuje alate i putokaze za poboljšanje međuljudske komunikacije.
U drugom delu svoj klasika Kako razgovaramo Fon Tun posvećuje veću pažnju psihosocijalnim aspektima komunikacije. On čitaocu, između ostalog, nudi oruđe koje će mu pomoći da i na poslu uspešnije i sadržajnije razgovara sa kolegama i nadređenima — naročito ako se često suočava sa istim „tipovima“ ljudi i ako mu se neprestano ponavljaju slične situacije. U knjizi je obrađeno sedam stilova komunikacije i načini na koje se oni prepliću i međusobno podržavaju. Autor nam ne prenosi samo puku teoriju nego i znanje koje možemo da upotrebimo u svakodnevnom životu.
Da bi i drugi deo mogao da se čita zasebno, osnova za razumevanje Fon Tunovih ideja ponovljena je i sažeta u uvodnom poglavlju.
377 halaman cetak
Penerbit
Laguna

Kesan

  Stefan Conceptmembagikan kesan2 bulan yang lalu
  👍Layak dibaca
  💡Banyak pelajaran
  🎯Bermanfaat

Kutipan

  Stefan Conceptmembuat kutipan3 bulan yang lalu
  I pojam „fasada“ sada shvatamo na nov način, to jest ovaj pojam se u celini pokazao kao neprikladan. On, naime, stvara predstavu da se ka spolja drži neki gladak štit kako bi se prikrilo ono što iza njega leži, a što je istinsko i pravo. Ukratko, da se ne bi pokazao sam čovek, onakav kakav „stvarno“ jeste. Tačno je, doduše, da svaki način na koji se prikazujemo „spolja“ ima i svoju odgovarajuću „unutrašnju stranu“, koja ne pada odmah u oči i koju čak i sama osoba o kojoj je reč oseća manje ili više. Ali ta spoljna strana ponašanja predstavlja veoma individualno biografsko dostignuće ličnog razvoja i nju bi, umesto s fasadom, bolje bilo uporediti s veštački uobličenom maskom, koja ipak daje da se naslute crte onoga što leži iza nje. Ona pripada pojedincu, baš kao i osećanja, želje i strahovi koji su iza nje nagomilani ili prigušeni.
  Milicamembuat kutipanbulan lalu
  Pod uticajem alkohola i lekova još neko vreme joj može polaziti za rukom da sačuva fasadu „stare svežine“ – dok se iza nje već nezaustavljivo širi sumnja. Bolest i slom tada mogu biti prikladni kao spasonosna mera koja će iznuditi preokret
  Milicamembuat kutipanbulan lalu
  Pod uticajem struje samopotvrđivanja prelako možemo da postanemo „gubitnik“ – naime ako nas strah od prosečnosti i nesavršenosti sprečava da nešto uopšte postignemo.

Di rak buku

  Laguna
  Laguna
  • 948
  • 4K
  Bookmate
  Nefikcijske knjige
  • 52
  • 97
  b5946643983
  Popularna psihologija
  • 34
  • 14
  b5641456154
  Mind healing
  • 200
  • 13
  Vladan Radojicic
  Psihologija
  • 68
  • 13
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)