Henrik Pontoppidan

Lykke-Per

Nobelpristageren Henrik Pontoppidans berømte udviklingsroman om den jyske præstesøn Per Sidenius' søgen efter det lykkelige liv.

Efter en svær opvækst i det religiøse hjem vælger Per i protest at studere til ingeniør i København og kappe enhver forbindelse til familien. I hovedstaden kaster han sig derefter ud i livet, som åbner sig i alle dets afskygninger. Men er dette lykken for Per?

Lykke-Per er en klassisk samtidsroman om det moderne menneskes jagt på meningen med tilværelsen, og et hovedværk i dansk litteratur. I denne nye udgave indledes bogen med et forord af Ida Jessen.

906 halaman cetak
Publikasi asli
2014
Penerbit
Gyldendal

Versi lain

Kesan

  Frank Gottlieb Bennetsenmembagikan kesan3 tahun yang lalu
  👍Layak dibaca
  💡Banyak pelajaran
  🎯Bermanfaat

  En fantastisk opbyggelig historie, skrevet i et vildt sprudlende sprog, der trækker i smilebåndet.

  Den er fyldt med emner til refleksion, og burde være pensum på de gymnasiale uddannelser, og indgå i dansk- såvel som religions- og historieundervisningen.

  Spændt på hvordan den bliver rummet på film, og det er klart en bog jeg skal genlæse om et par år.

  Ole Erik Husbymembagikan kesan2 tahun yang lalu

  Fantastisk roman

  Arni Danielsenmembagikan kesan2 tahun yang lalu
  👍Layak dibaca
  🎯Bermanfaat

  God bog. Filmen kan også anbefales. 😉

Kutipan

  Olemembuat kutipan3 tahun yang lalu
  sig en tid med at afsynge forskellige selskabs- og fædrelandssange, hvorved navnlig madam Fuss gjorde sig bemærket med en – mere for sin kraft end for sin skønhed – højt beundret diskant.
  Allan Andersenmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Per følte sig altid vel tilpas i sådant folkeligt selskab. Ligesom han aldrig spiste med friskere appetit end ved et bord som dette med solide flæskevarer og snaps og øl, fandt han endnu sin bedste underholdning i jævne borgerfolks muntre og ligefremme tale. Her var han ikke – som i „Gryden“ – en tavs og kritisk iagttager; han kastede sig med liv ind i diskussionerne og snakkede med om vejret og torvepriserne, om færgevæsnet og kommandantskabet.
  Allan Andersenmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Det var på den korte tid af natten, da gaderne er tomme og husene giver genlyd af den vandrendes skridt. Kafeernes sidste natteugler er ravet hjem, og politibetjentene har trukket sig tilbage til deres sladrehjørner. Kun tyvene og de berygtede smøgers efternølere er på færde

Di rak buku

  Bookmate
  Bog og film
  • 33
  • 189
  Lise Faber
  Vil læse
  • 573
  • 45
  Bookmate
  Bestsellere
  • 44
  • 19
  Mie Degn Jonassen
  Danske forfattere
  • 32
  • 15
  lenejuelk
  Diverse
  • 137
  • 5
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)