da
Buku
Gitte Sander

Grib kærligheden

  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  et, der er virksomt i forhold til at lytte, er, hvis du kan få en følelse af, at her er der plads til, at jeg virkelig både kan høre mig selv og den anden. At du kan blive i stand til så at sige både at lade dine egne tanker og følelser og kropssansninger være indeni dig, men samtidig give din partner en fuldstændig opmærksomhed, hvor du virkelig forsøger at høre, hvad han/hun egentlig siger og mener.
  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  Hvis du føler rigtig meget, så træd et skridt tilbage. Føler du derimod ingenting, så træd et skridt frem.“ D
  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  Hvad kan jeg gøre, for at rummet imellem os bliver bedre igen?“, „Hvad kan jeg gøre, for at få mit hjerte til at åbne sig igen?“, „Hvad kan jeg gøre, for at der kommer forståelse imellem os igen?“ og „Hvordan kan vi åbne det, der har lukket sig?“
  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  Det kræver bevidsthed at navigere på en måde, der understøtter kærligheden og bringer næring til eksisterende relationer. Og det er netop bevidstheden, intentionaliteten, det, at vi bestemmer os for at fokusere vores opmærksomhed et nyt sted, der kan gøre en forskel og forandre konflikt til kontakt og udvikling.
  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  eksistentialistisk, det vil sige, den søger at forholde sig til, hvad der er imellem partnerne, i relationen her og nu, og inddrager mange forskellige årsagsforklaringer og virkemidler, ud fra hvad der synes at fun
  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  Magtkampen kan være åben ild, tavs kulde eller have andre ansigter, men under alle omstændigheder rummer magtkampen en række iboende konflikter. Blandt andet fordi vi får øje på hinandens forskelligheder og på, at vi er gået ind i et parforhold med en, som rummer noget, vi har svært ved at takle, eller med hvem vi kommer i situationer, som vi har svært ved at takle.
  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  Jeg så også i hvilken grad, det, jeg var frustreret over i vores relation, hang uløseligt sammen med mine egne livstemaer. Hvordan jeg havde valgt en partner, der lignede mine forældre på visse måder, og hvordan jeg både var tiltrukket af de egenskaber, men også virkelig kom på glatis i forhold til dem, fordi det triggede min historie.
  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  ogle af opdagelserne var mildest taget skræmmende. Jeg opdagede for eksempel, at jeg faktisk var ret elendig til at lytte. At jeg var så optaget af mine egne indre forestillinger og frygt, at jeg temmelig tit misfortolkede det sagte. En skræmmende erkendelse når man lever af blandt andet at lytte til andre mennesker.
  Jacob Svith Petersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  Og siden de fleste dybest set rummer en usikkerhed, om vi er gode nok og værd at elske, er der stærkt brug for, at vi hjælper hinanden med at opnå en indre sikkerhed til at kunne være dem, vi er, og være det bedste af os selv.
  Katrinemembuat kutipan4 tahun yang lalu
  Den dybe kærlighed manifesterer sig først der, hvor vi både i ord og handling kan vise den i voksne handlinger, som faktisk glæder og nærer den, vi elsker.
  Kasper Hedegaardmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  Jeg ledede på et tidspunkt en proces for en gruppe i en organisation, der havde en alvorlig, underliggende konflikt, ved hjælp af Communulogue, som er en Imago dialogmetode, der bruges i grupper.
  Kasper Hedegaardmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  I et glimt af det, der i en indisk hilsen hedder „Namaste“: ’Jeg ærer det sted i dig, hvor vi er ét’.
  Johannes Pan Jacobsenmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  livfuldhed i mit parforhold? Hvordan kan vi fordybe kontakten imellem os? Hvad kan jeg gøre for, at det kommer til at ske? Dine oprigtige svar på sådanne spørgsmål kan komme til at gøre en forskel. Og ikke en optagethed af, hvad din partner bør gøre, for at stille dig tilfreds.
  Johannes Pan Jacobsenmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  Vi har brug for tryghed, for at vores overlevelsesmekanismer falder til ro, og vi har også brug for livfuldhed, at der sker noget nyt, noget uforudsigeligt, at vi kan opleve verden på en frisk måde. Du kan spørge dig selv: Hvordan bidrager jeg til livfuldheden imellem os? Og du kan også stille dig selv det vigtige spørgsmål: Hvad kan jeg bidrage med, som jeg tror vil skabe mere samhørighed imellem os? Hvad er mine udviklingspunkter, som hvis jeg ændrede mig, ville det skabe mere
  Johannes Pan Jacobsenmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  Når vi føler os trygge og er i stand til at fokusere på de små positive ting i omgivelserne, bliver vi i stand til at sprede positive tanker til omgivelserne. Det gælder også i parforholdet. Derfor er det så vigtig en øvelse at gøre, hvad man kan, for at give sine nærmeste tryghed. Hvad kan du gøre, for at gøre din partner mere tryg? Det er spørgsmål, du kan stille dig selv – men du kan også spørge din partner: Hvad kan jeg gøre, for at gøre dig mere tryg?
  Når vi kan forblive trygge midt i frygten, når der er noget, vi er bange for, hvis vi er i konflikt, bliver vi åbne overfor, at der kan ske noget nyt.
  Johannes Pan Jacobsenmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  Det, der kan skabe håb for fremtiden, er at begynde at putte energi ind i at skabe tryghed for hinanden. Gøde jorden med en empatisk forståelse – fortælle den anden, at det han/hun siger giver mening, når du ser det fra hans/hendes perspektiv. Vise, at det er forståeligt, hvordan han/hun har det. Husk, at reparation er altid mulig i en relation, hvis du virkelig vil det. Der er selvfølgelig den undtagelse, hvis den ene part virkelig har besluttet sig for ikke at ville være i relationen. Men i alle andre tilfælde af par, hvor parret lige nu og her er til stede
  Johannes Pan Jacobsenmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  Når man er helt tryg ved et menneske, ønsker man at dele sig selv, man åbner sig og ønsker at vise også de mindre favorable sider frem. Sider, man ikke ønsker at dele med andre. Bestemt ikke sine kolleger. Heller ikke sin familie. Måske ikke engang sine venner. Man kan have et ønske om at dele også sine mest negative erfaringer eller mest sorte tanker med sin partner. For eksempel for at få en slags aflad, fordi man har behov for, at nogen rummer det sammen med en.
  Johannes Pan Jacobsenmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  Hvorfor er vores positive visioner og tanker så vigtige? Er det ikke bare luftkasteller og luftige ideer? Nej, visionerne er vigtige. Dels kan man sige, at mennesker har brug for at opleve en forbundethed for at skabe en vision, brug for at have en fornemmelse af et ’du og jeg’ for at kunne begynde at tænke kreativt og visionært. Dels kommer følelsen af forbundethed også nogle gange, når vi arbejder os ind på håbet og mulighederne i nuet og i fremtiden. De par, der lykkes godt sammen, lægger fremtidsplaner og taler sammen om, hvordan de ønsker deres fælles fremtid sammen.
  Johannes Pan Jacobsenmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  Der, hvor jeg kender den følelse af håbløshed fra, er …
  Dengang var det sådan, at…. Og det jeg så gjorde, var …
  Det, jeg kunne tænke mig at gøre denne gang i stedet for, er …
  Mit udviklingspunkt i situationer som denne, er …
  Når jeg føler … plejer jeg, at …
  Det giver ofte det resultat, at … hvilket får mig til at føle …
  Jeg ville gerne i stedet for føle …
  Det, jeg tror, der kunne give mig et andet resultat, var, hvis jeg …
  Johannes Pan Jacobsenmembuat kutipan5 tahun yang lalu
  Via aktiv og positiv lytning, spejling, anerkendelse og empati kan vi opnå større tryghed og forståelse for hinanden. Og gennem dialogen være med til både at åbne vores egne og andres hjerter! Det er jo fantastisk! – Fantastisk er det også, at det kultiverer vores eget hjertes åbenhed at arbejde med at lytte til andre! Det er som om, at hvis vi først er i gang med at binde en knude i os selv og insisterer på at bevare den i vores udtryk over for andre, så forstærker vi knuden og stenen og er med til selv at generere hændelser, der understøtter, at der bliver mere og mere grund til at gå ind i forsvaret, blive grebet af overlevelsesstrategier, lukke øjne og øre og forstærke knuden, til den næsten kan blive helt uløselig. Imens, der hvor vi griber os selv undervejs og får gjort noget nyt og får lyttet til, hvad den anden siger, eller får tunet os ind på vores eget åbne sted og modtageplatformen – ja så kan vi opnå en respons, der modsvarer den kærlige respons, vi drømmer om.
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)