Gaura-Nitai Das

Den lille bog om selvdisciplin

  Henning Egsgaard Nielsenmembuat kutipantahun lalu
  ”Der er to former for effektivitet: At gøre ting rigtigt og at gøre de rigtige ting.” – Peter Drucker, forfatter
  osmankakinmembuat kutipan4 hari yang lalu
  Afskriv mindre opgaver og fokuser på det vigtigste

  Find balancen og undgå ekstremer
  osmankakinmembuat kutipan4 hari yang lalu
  Mindretallet af årsager redegør for størstedelen af effekterne.
  osmankakinmembuat kutipan4 hari yang lalu
  Derfor er det klogt at spørge sig selv: ”Hvad er mine mål i livet? Hvad er succeskriteriet for min eksistens?” Hvis det virker uoverskueligt, og éns mange mål er som en hårknude - udefinerede, usammenhængende, ikke prioriterede eller peger i vidt forskellige retninger - kan man prøve at udrede dem på papir.
  osmankakinmembuat kutipan4 hari yang lalu
  Hvor er du nu?

  Først må man have en fornemmelse af, hvor man er. Hvad er din situation lige nu? Hvad er med andre ord dine evner og talenter? Hvad er dine styrker, og hvad er dine svagheder? Hvordan er din dagligdag? Hvad er din sociale situation? Hvordan er dit helbred? Hvad er dine fysiske, sociale og finansielle ressourcer såvel som behov? Skriv det ned, så du har et overblik. Kortlæg din situation. Hvor er du i dit liv?
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Vi har 86.400 sekunder til rådighed hver eneste dag. Hvad bruger vi dem på? Hvor meget tid løber ikke gennem fingrene på os, uden at vi formår at gribe den og bruge den på noget meningsfyldt? Det ville være en frygtelig skam en dag at se tilbage på sit liv med en nagende utilfredshed i hjertet og tænke: ”Var det virkelig det? Var det alt, jeg formåede? Det gik alt for hurtigt! Hvor forsvandt tiden hen?”
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Efter en god dags arbejde kommer en god nats søvn. På samme måde kan en person, der har viet sit liv til at gøre godt forlade denne verden med god samvittighed. For mig betyder det at leve mit liv som en tjeneste til mine medmennesker og andre levende væsener. En tjeneste fremfor en byrde for til Moder Jord og i sidste ende som en tjeneste til Krishna.
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  At leve hver dag som var det den sidste er ikke praktisk, for hvis man vil udrette noget med sit liv, tager det mere end én dag. Men mind dig selv om døden ofte, og at den kan komme uventet. Det vil sikre, at du ikke spilder dit liv på trivielle bagateller, du senere vil fortryde.

  Dø med god samvittighed
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Du kan gå et niveau dybere ved at invitere en æresgæst til begravelsen. En flue på væggen, der har set det hele. En person, der kan se lige igennem dig, og kender dig bedre, end du kender dig selv. Et vidne, eller Gud for den sags skyld. Hvad tænker Han om dig? Ser Han på dit liv med stolthed eller med skuffelse? Hvis du kan se Ham i øjnene uden skam, er det tegn på, at du har levet et liv af integritet i harmoni med dine inderligste værdier. Hvis ikke, skulle du måske lave om på nogle ting. Tænk, hvis Han findes!
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Selvdisciplin er frihed, og med frihed kommer et ansvar. Derfor er det vigtigt, at vi er i kontakt med den bedre del af vores værdier. Jeg tror på, at vi alle har smukke og beundringsværdige idealer på bunden, men at de let kan korrumperes i kontakt med negative indflydelser i en skør verden.
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Min overbevisning, som er en genklang af Vedaernes konklusion er, at materiel succes som ikke er forbundet med et højere formål, aldrig vil kunne tilfredsstille os fuldkomment, men at oplevelsen af frustration i at udleve materielle ambitioner vil kunne påbegynde en søgen efter et højere formål og livsværdier.
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Vedaerne pointerer at menneskets primære karaktertræk er dets evne til at stille spørgsmål. Hvad er det vi forventer at opnå i udførelsen af vores handlinger? Hvis du ved ikke blot hvad du søger, men hvorfor du søger netop det, kan du langt bedre vurdere, om det overhovedet er et værdigt mål. Hvis det første tal i regnestykket er forkert, bliver resultatet noget rod uanset hvor gode resten af dine beregninger end måtte være.
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Før man påbegynder et arbejde, skal man altid stille sig selv tre spørgsmål: ”Hvorfor gør jeg det? Hvad vil resultaterne være? Kan det lykkes for mig?” Først når man har tænkt dybt og fundet tilfredsstillende svar på disse spørgsmål, bør man gå i gang.” - Canakya Pandit
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  ”Hvis man bevæger sig beslutsomt i retning af sine drømme og bestræber sig på at leve det liv, man har ønsket, vil man møde succes, når man mindst venter det.” – Henry David Thoreau, Amerikansk forfatter
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  En interessant undersøgelse fra Notré Dame Universitetet viste, at mennesker, der fortæller færre løgne, generelt har bedre forhold, oplever mindre stress og angst og minsandten har væsentligt bedre helbred!
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  . Løftets kraft
  ”Der er én nøgle til succes. Gør, hvad du beslutter dig for. Du må disciplinere dig til at følge op på dine løfter til dig selv. Vedholdenhed er selvdisciplin i praksis.” – Brian Tracy, forretningsmand

  Et løfte. Tænk lige over det ord engang! Hvad er det, man løfter, når man tager et løfte? Man løfter sig selv! Man løfter sin integritet! Man løfter sin selvdisciplin! Det er en formidabel øvelse for selvdisciplinen at aflægge et løfte og føre det til vejs ende!

  At afgive et løfte er en enestående mulighed for at teste sin vedholdenhed, viljestyrke og tålmodighed. Men start småt. Inden du lover nogen, at du vil elske dem til døden jer skiller, så bevis først for dig selv, at du kan holde dit ord. Tomme løfter tæller ikke som et løft.
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  At tale om, hvad man har læst, øger sandsynligheden for, at det bevæger sig fra kort- til langtidshukommelsen. Hvis at læse en bog er som at spise et måltid, er at reflektere, diskutere, og tale om hvad man har læst fordøjelsesprocessen, der gør os i stand til at optage næring fra vores mad.

  Det siges nogle gange, at man er hvad man spiser. Men det er ikke korrekt. Man kan spise det sundeste mad i verden, men hvis fordøjelsen svigter er det til ingen nytte. Altså er man ikke hvad spiser, men hvad man fordøjer! Så læs ikke bare gode bøger, medmindre du bare gerne vil underholdes, hvis du ønsker at vokse som person, må du gøre en bevidst indsats for at optage og bruge hvad du har læst.
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Prøv at samle 10, 20 eller 30 bøger - så mange, som du kan overskue. Men læs dem igennem med mellemrum. C.S. Lewis udtalte: ”Det er en god regel efter at have læst en ny bog ikke at tillade sig selv at læse endnu én, indtil man har læst en gammel én ind imellem.”
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  En af mine yndlingsforfattere A.C. Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada bemærkede engang: ”Mine bøger er bedre end mig, for jeg har investeret det bedste af mig selv i mine bøger.”
  Paul Cmembuat kutipan2 bulan yang lalu
  Hold dig bevidst om livets, og se hver eneste måned i relation til den. Vær opmærksom på at gøre de små ting hver eneste dag, der kommer til at give det store resultat i det lange løb. Der er en Indisk talemåde der lyder, små dråber vil med tiden fylde en spand. Det er princippet om renters rente. Brug det. Start hver måned med at kigge på livets liste, og tænk over hvad du kan gøre nu, og tilføj dem så til din månedlige liste.

  En liste for hver uge

  Samme procedure som ovenfor. Flyt punkterne fra den månedlige liste til den ugentlige. Man kan selvfølgelig notere punkter undervejs. Det er et meget inspirerende ritual at tage et par timer til at lave en overskuelig handlingsplan for den kommende tid. Sig farvel til lediggang, som man siger er roden til alt ondt. Bare kig på listen og kom i gang! Hvis man kommer ind i denne vane, vil det øge éns produktivitet dramatisk!

  En liste for hver dag

  Sidst, men ikke mindst: overfør punkter fra de månedlige og ugentlige lister til en daglig liste. Lav listen aftenen i forvejen. Start med alt, der ikke blev nået dagen i forvejen. Når man går i seng efter at have skrevet sin liste, er man nærmest garanteret at vågne op med et klart hoved, der er fyldt med gode ideer til at fuldende dagens mission.
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)