Buku
Amy Blankenship

Lampu Malam (Buku 2 Perjanjian Darah)

Kat Santos tidak nampak pemilik Lampu Malam bertahun lamanya. Itu pun setelah Quinn tiba-tiba memutuskan untuk menculiknya dan menuduhnya cuba menerangkap dirinya untuk pembunuhan langsuir. Bila sedar musuh mempermainkan mereka, kedua-dua keluarga itu mengabung tenaga untuk menghentikan langsuir memporak perandakan bandar mereka.
Quinn Wilder selalu memerhatinya dengan mata harimau bintang yang berahi sejak hari dia dilahirkan. Bila dia menjadi remaja, keinginan untuk menjadikannya pacarnya cepat-cepat menjadi pertengkaran antaranya dengan abang-abangnya yang terlalu melindunginya. Bila ayah-ayah mereka membunuh sesama sendiri di peperangan, ikatan antara kedua-dua keluarga itu terputus dan gadis itu disembunyikan darinya. Mengintainya dari jauh, Quinn mendapati peperangan langsuir itu ada baiknya, bila gadis itu terlupa dia disembunyikan.
Kat Santos tidak nampak pemilik Lampu Malam bertahun lamanya. Itu pun setelah Quinn tiba-tiba memutuskan untuk menculiknya dan menuduhnya cuba menerangkap dirinya untuk pembunuhan langsuir. Bila sedar musuh mempermainkan mereka, kedua-dua keluarga itu mengabung tenaga untuk menghentikan langsuir memporak perandakan bandar mereka. Semasa peperangan sulit itu memuncak, api keghairahan juga, kerana apa yang bermula dari penculikan, dengan cepat bertukar menjadi permainan godaan yang merbahaya.
236 halaman cetak
Pemilik hak cipta
Tektime
Publikasi asli
2021
Tahun publikasi
2021
Penerbit
Tektime
Penerjemah
Azid
Sudahkah Anda membacanya? Bagaimanakah menurut Anda?
👍👎
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)