Klaus Lynggaard

Martin & Victoria

Klaus Lynggaards gennembrudsroman, Martin & Victoria, og efterfølgeren Victorias år handler om den følsomme rod Martins stormende forelskelse i drømmepigen Victoria og om et årti — 1970´erne — da beruselsen og drømmene blev afløst af koldere tider.
I Martin & Victoria begynder Martin på en ny skole i en af Københavns forstæder. Han kommer hurtigt ind i en klike, som især er optaget af udborede knallerter, rockmusik og fester. Men mødet med vidunderpigen Victoria rammer ham lige i hjertekulen. Victoria kommer fra et velstående miljø og er helt anderledes end Martins andre venner — forfinet, tilbageholdende og kølig — og smuk som bare pokker. Historien om Martin og Victoria blev en hel generations roman om ung forelskelse og kærlighed.
328 halaman cetak
Publikasi asli
2014
Penerbit
Gyldendal

Kesan

  Niclas Andreasenmembagikan kesan2 tahun yang lalu
  👍Layak dibaca
  🔮Kearifan Tersembunyi
  🎯Bermanfaat
  🚀Sangat menarik
  😄Lucu

  Jeg læste denne bog da jeg var 14 år. Det er den første bog jeg har læst til ende og jeg kunne ikke stoppe med at læse. Denne bog er stadig min favorit og den gjorde meget stort indindt på mig. Jeg kan varmt anbefale den..
  Som teenager kunne jeg nemt relatere til personerne i bogen, og flere gange sad jeg og grinte over ting som skete i bogen.

Kutipan

  Mikkel Aslak Koudal Andersenmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  Jeg gik ved siden af min søster op ad den brede trappe til min nye skole, og på hver vores måde følte vi os som verdens ensomste mennesker. Forude lå et helt skoleår, med nye kammerater og nye lærere, nye omgivelser og nye chancer.
  Solen skinnede fra en skyfri himmel, vejret bliver med usvigelig sikkerhed altid godt, når skolen starter. En blanding af forventning og nervøsitet kørte rundt i hele kroppen. Ane, min søster, der ellers godt kan finde ud af at knævre, var meget stille. Vi stod et øjeblik foran de brede, røde svingdøre, der førte ind til en slags aula.
  – Nå, Søs, sagde jeg, – så begynder festen.
  – Tja, sagde Ane,
  Britt Vadmembuat kutipan2 tahun yang lalu
  Jeg havde ligget og racet rundt på vejene den sommer, for jeg var syg med den fornemmelse, det gav at sidde oven på de hestekræfter der og bare styre dem efter eget forgodtbefindende. Men det var noget andet at være to. Vi kørte ud af parcelhuskvarteret, ned mod stranden. Vi skulle gennem det gamle, hemmelighedsfulde villakvarter, hvor hækkene var meget høje, og bag hvilke alskens patriciervillaer lå side om side med moderne, arkitekttegnede bungalower. Vi kørte ud på havnen, helt ud på den yderste mole og stoppede knallerterne. Mikael knappede sin skjorte op, og det så ret komisk ud, for kun hans hals og arme havde fået farve den sommer, resten var kridhvidt. Jeg lo ikk
  Paul Eskekildemembuat kutipan3 tahun yang lalu
  Jeg gøs, det føltes som en fysisk berøring.

Di rak buku

  Magnus
  70’erne
  • 24
  • 33
  Julie Gry Koefoed Carstensen
  Ungdom
  • 231
  • 3
  Søren Esbjørn
  Lyst, sex og seksualitet
  • 39
  • 2
  Caroline Brink
  YA
  • 47
  • 1
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)