Henning Jensen

Gennem glasvæggen

Skuespilleren Henning Jensen beskriver i Gennem glasvæggen et regulært psykisk sammenbrud, han oplevede i maj 1978, forårsaget af alt for meget arbejde, jag og stress i alt for lang tid. Det tog ham et helt år at komme på ret køl igen, og det skyldtes ikke mindst, at han stod helt uforstående over for det, han havde oplevet: Han havde ingen erfaringer med psykisk sygdom, og lige så lidt vidste han, hvor han skulle søge professionel hjælp. Det betød, at han ikke fik den i tide, og at sygdommen fik lov til at udvikle sig til en regulær depression, der var ved at tage livet af ham.
264 halaman cetak
Publikasi asli
2020
Penerbit
Gyldendal

Versi lain

Kesan

  Hanne Winnie Jørgensenmembagikan kesantahun lalu
  👍Layak dibaca
  💡Banyak pelajaran
  🎯Bermanfaat
  🚀Sangat menarik

  Meget gribende og velskrevet. Kan varmt anbefales. Med humor beskrives også det dybt tragiske, hvilket gør at oplevelsen ikke bliver tungt at komme igennem. En af de bedste bøger jeg længe har læst.

  Trine Laugesenmembagikan kesan9 bulan yang lalu
  👍Layak dibaca
  🎯Bermanfaat
  🚀Sangat menarik

  Tak til Henning for at give et så ærligt indblik i en tabubelagt verden, det er der virkelig brug for. Det er modigt og flot. Opslugende bog - læs den

  Lars Christensenmembagikan kesantahun lalu
  👍Layak dibaca

  Forstå ikke at man vælger at lade sig behandle af personer i udlandet uden erfaring i behandling af depression...

Kutipan

  Jacob Ulrichmembuat kutipan19 hari yang lalu
  Altså gav jeg mig til minutiøst at ransage mit liv for at finde det famøse sekund, hvorfra alt var gået galt. Jeg var sikker på, at hvis bare jeg kunne finde dette glimt i min fortid, så ville jeg være i stand til at bevæge mig psykisk baglæns, indtil jeg nåede frem til det, og så finde en mere positiv fortolkning end den, jeg havde levet på indtil nu.
  Jacob Ulrichmembuat kutipan19 hari yang lalu
  Men denne dør var samtidig indgangen til noget kultisk, man ikke uden videre havde ret til at træde ind i. I hvert fald ikke uden at overskride adskillige blufærdige tærskler inde i sig selv.
  Jacob Ulrichmembuat kutipan24 hari yang lalu
  Det er selve tidens trendsættende målsætninger, der smitter os. Vi har kåret en slags superpsyke som det store ideal, en psyke, der klarer alt, tåler alt, overlever alt.

Di rak buku

  Lotte Jørgensen
  Psykologi og livsstil
  • 112
  • 7
  Lisbeth Møllegaard Flyvbjerg
  Biografier
  • 13
  • 7
  Kurt Westh Nielsen
  Japansk krimi
  • 4
  • 2
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)