Tanah Warata, Edwin A Abbott
Buku
Edwin A Abbott

Tanah Warata

Baca
111 halaman cetak
Karya ilmu ilmiah lan matematika iki kalebu satir sing apik banget lan nyenengake nglipur sing wis maca pesona luwih saka 100 taun.
Iki nggambarake perjalanan ing alun-alun, matématikawan lan penduduk Flatland loro-dimensi, ing ngendi wanita, garis lancip, langsung lurus — minangka bentuk sing paling murah, lan ing endi pria bisa uga duwe sisih, gumantung karo status sosiale.
Liwat kedadeyan aneh sing nggawe dheweke sesambungan karo pirang-pirang bentuk geometri, alun-alun duwe petualangan ing Spaceland (telung dimensi), Lineland (siji dimensi) lan Pointland (ora ana dimensi) lan pungkasane nduwe pemikiran kanggo ngunjungi wilayah papat dimensi — revolusioner gagasan kanggo dheweke bali menyang jagad loro-dimensi. Flatland ora mung maca sing apik banget, iki isih introduksi fiksi pertama-tingkat kanggo konsep saka pirang-pirang dimensi ruang. Pandhuan, nglipur, lan menehi pancingan kanggo imajinasi.
Kesan
Tambahkan ke rak
Baca
0Pembaca
0Rak buku
0Kesan
0Kutipan

Satu harga. Bertumpuk-tumpuk buku

Jangan cuma membeli satu buku, beli perpustakaan beserta isinya… dengan harga yang sama.

Selalu ada yang dibaca, setiap saat

Teman, editor, dan pakar dapat membantu Anda menemukan buku baru dan menarik.

Baca kapan saja, di mana saja

Ponsel selalu ada bersama Anda, begitu juga buku Anda – meskipun Anda sedang offline.

Bookmate – aplikasi yang membuat Anda ingin membaca

Kesan

👍
👎
💧
🐼
💤
💩
💀
🙈
🔮
💡
🎯
💞
🌴
🚀
😄

Bagaimana pendapat Anda tentang buku ini?

Masuk atau Daftar
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)