Buku
Shah Iskandar

Berlawan Dengan Syaitan 3

Shah Iskandar kembali dengan pengembaraan baru bersama abahnya menentang golongan yang kufur dan syirik. Mereka ini menggunakan ilmu sihir sebagai jalan penyelesaian kepada semua permasalahan mereka.
Kisah berkisar dengan seorang lelaki yang putus harap dengan kehidupannya. Tiba-tiba didatangi oleh seorang lelaki tidak dikenali yang berniat untuk membantunya mengubah kehidupannya. Syukri bersetuju dengan lelaki misteri yang tidak diketahui namanya untuk ikut dia pulang ke rumahnya. Namun yang demikian, lelaki berkenaan membawa Syukri ke suatu tempat terpencil di ibukota menyebabkan beliau merasa hairan dan hampa. Sesampainya mereka disebuah kawasan yang hanya dipenuhi semak samun, Syukri melihat lelaki misteri tersebut berhenti disitu. Kemudian, dia mengangkat tangan dan menyebut perkataan yang tidak difahami. Secara tiba-tiba tanah dikawasan berkenaan bergegar dan dengan mata kepalanya sendiri Syukri melihat sebuah rumah yang sangat besar ala rumah banglo muncul dari dalam tanah dan timbul dipermukaan dikawasan berkenaan. Syukri yang sangat takjub melihat peristiwa berkenaan tidak mampu meluahkan sebarang patah perkataan. Beliau hanya mengikut sahaja lelaki misteri berkenaan masuk ke rumah berkenaan dan menikmati pemandangan yang tidak pernah dilihatnya seumur hidup. Bermulalah hidupnya yang baru dengan cara hidup yang tidak pernah difikirkannya sebelum ini.
Masalah timbul apabila Syukri sudah mula lupa diri dan menyebabkan kekacauan dalam masyarakat. Ilmu sihir yang dimilikinya mengubah dirinya menjadi takbur dan bongkak.
Dia mula melakukan perkara-perkara yang jahat dan kotor demi memuaskan hati dan nafsunya.
Apakah kesudahan cerita kali ini? Dapatkan nashkah anda hari ini!
88 halaman cetak
Publikasi asli
2020
Penerbit
PublishDrive

Kesan

Bagaimana pendapat Anda tentang buku ini?

Masuk atau Daftar
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)