Ramani Durvasula

Ostati ili otići

Kako preživeti vezu sa narcisom
Narcisoidnost je epidemija današnjice koja se brzo širi.
• Da li vašem partneru nedostaje empatija?
• Da li misli da je bolji od ostalih i da za njega ne važe pravila?
• Da li je sklon manipulaciji?
• Da li ima nekontrolisane izlive besa?
Živimo u svetu romansi i fantazija o spasenju, gde mnogi veruju da ljubav sve pobeđuje i da time što trpimo neprihvatljivo ponašanje zapravo „popravljamo“ svoju vezu. Uprkos onome o čemu nas uče bajke, to nije baš tako. Ponekad biramo pogrešne ljude i zaglavljujemo se u vezama iz kojih ne možemo da se iščupamo.
Ramani Durvasula, profesorka psihologije na Državnom univerzitetu u Kaliforniji i vodeći stručnjak u oblasti poremećaja ličnosti, u knjizi Ostati ili otići? analizira istinite priče koje će vas pripremiti za borbu sa patološkim narcisima. Autorka detaljno opisuje osnovne pokazatelje narcisoidnog poremećaja i daje uputstva kako da prebrodite teške situacije i razumete ponašanje svog partnera.
Bilo da odlučite da ostanete ili da odete, ova knjiga će vam pomoći da se lakše vratite na pravi put, oporavite i živite autentičnim i osnaženim životom.
„Ljubavna veza ispunjava partnere onda kad su oni prisni, saosećajni, otvoreni i mogu uspešno da komuniciraju. Narcis nije u stanju da ispuni te osnovne uslove za blisku vezu. Ova knjiga je vodič za preživljavanje za one ljude koji su se zatekli u tim problematičnim ljubavnim vezama i pruža iskren uvid u to šta da očekujete i kako da se oporavite.“ Dr Pamela Regan
308 halaman cetak

Kesan

  Olja Zeradjaninmembagikan kesan9 bulan yang lalu
  👍Layak dibaca
  💡Banyak pelajaran
  🎯Bermanfaat

  Zaista vredno stivo koje vredi posedovati i u stampanom obliku. Jedna od najboljih knjiga koju sa procitala iz ove oblasti.

  b4240159068membagikan kesan8 bulan yang lalu
  👍Layak dibaca

  Jovana Vmembagikan kesantahun lalu
  👍Layak dibaca

Kutipan

  Jelena Stojanovićmembuat kutipantahun lalu
  Ili, kako je Anais Nin lepo primetila: „Ljubav nikad ne umire prirodnom smrću. Ona umire zato što ne umemo da dopunimo njen izvor. Ona umire od slepila, grešaka i izdaja. Ona umire od bolesti i rana; umire jer je umorna, uvela i uprljana. Svim ljubavnicima treba suditi za ubistvo sopstvene ljubavi. Kad te nešto boli i rastužuje, pokušavam to da promenim, da osetim to što ti osećaš, ali ti mi nestrpljivo okreneš leđa i govoriš: ’Ne razumem.’“
  Olja Zeradjaninmembuat kutipantahun lalu
  U obrazovnom sistemu ne bavimo se mnogo vrednostima i etikom. Više vremena trošimo na pripreme za standardizovane testove nego na učenje dece da uvide razliku između dobra i zla.
  Slađana Pejovićmembuat kutipan4 hari yang lalu
  „Ljubav nikad ne umire prirodnom smrću. Ona umire zato što ne umemo da dopunimo njen izvor. Ona umire od slepila, grešaka i izdaja. Ona umire od bolesti i rana; umire jer je umorna, uvela i uprljana. Svim ljubavnicima treba suditi za ubistvo sopstvene ljubavi. Kad te nešto boli i rastužuje, pokušavam to da promenim, da osetim to što ti osećaš, ali ti mi nestrpljivo okreneš leđa i govoriš: ’Ne razumem.’“

Di rak buku

  Laguna
  Laguna
  • 948
  • 4K
  Bookmonster
  Psihologija
  • 63
  • 46
  b5946643983
  Popularna psihologija
  • 34
  • 14
  b5641456154
  Mind healing
  • 200
  • 13
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)