Sayaka Murata

Døgnkioskmennesket

Keiko er 36 år gammel. Hun har aldrig haft en kæreste, og hun har arbejdet i den samme døgnkiosk i Tokyo i 18 år. Hendes familie vil så gerne have, at hun får et bedre job. Hendes venner undrer sig over, at hun ikke gifter sig. Men Keiko ved godt selv, hvad hun har det bedst med, og hun ønsker ikke at få sit tætte forhold til døgnkiosken spoleret.

Døgnkioskmennesket er et fascinerende og tankevækkende portræt af samtidens Japan, som det opleves af en singlekvinde. Hun føler ubehag ved samfundets rigide normalitetsopfattelse, samtidig med at hun kun alt for godt passer ind i den japanske arbejdskultur.
115 halaman cetak
Publikasi asli
2019
Penerbit
Grif
Penerjemah
Mette Holm

Versi lain

Kesan

  Jannik Landt Fogtmembagikan kesan5 bulan yang lalu

  Fantastisk og pudsig lille bog!

  Maria Astrup Bendixenmembagikan kesan5 bulan yang lalu
  👍Layak dibaca

  Sød, enkel og tankevækkende.

  Anders Kelstrup Nielsenmembagikan kesan10 bulan yang lalu
  👍Layak dibaca

  Speciel historie,men rigtig fin

Kutipan

  Morten Daniel Martensmembuat kutipan9 bulan yang lalu
  Jeg oplever tit, at der bliver set ned på mig, fordi jeg arbejder i en døgnkiosk. Jeg finder det utroligt fascinerende, at det er sådan, og jeg elsker at betragte dem, der er så nedladende. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er sådan, mennesker er.

  Men der er åbenbart også mennesker, der ser ned på det at arbejde i en døgnkiosk, selvom de selv gør det. Jeg kiggede over på Shiraha og mødte hans blik.
  Morten Daniel Martensmembuat kutipan9 bulan yang lalu
  Han kommer også tit for sent. I dag skal han møde klokken ni, og han er ikke kommet endnu,” sagde fru Izumi forarget. “Er han ikke femogtredive? Det er da ret ynkeligt, at en som ham må arbejde i en døgnkiosk, ikke?”

  “Jo, han har nået sin udløbsdato. Han dur ikke til noget og vil altid være en byrde for samfundet. Folk har faktisk en pligt til at udfylde deres plads her i samfundet enten ved at have et ordentligt arbejde eller ved at stifte familie.”
  Sarah Buckspanmembuat kutipantahun lalu
  jeg ser fru Izumi og Sugawaras ansigtsudtryk, bliver jeg helt lettet, jeg er virkelig blevet god til at være ‘menneske’. Og den lettelse oplever jeg igen og igen i døgnkiosken.

Di rak buku

  Bookmate
  Ugens udvalgte
  • 99
  • 18
  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 470
  • 13
  Lisbeth Møllegaard Flyvbjerg
  Romaner
  • 36
  • 5
  Rasmus Højegaard-Vibild
  Rasmus' bøger
  • 122
  • 2
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)