bookmate game
da
Buku
Eva Hertz

Robust

Hvad taler vi egentlig om, når vi taler om at være mentalt robuste?
Mental robusthed evnen til at komme sig efter udfordringer og svære hændelser. Vores fortolkning af og reaktion på en given hændelse afgør vores robusthed.
Med afsæt i forskningsmæssig dokumenteret viden fortæller Eva Hertz om mental robusthed. Hvilke færdigheder er gavnlige, hvis vi vil styrke vores robusthed? Og hvad sker der, hvis vi lader stå til og ikke passer på vores robusthed?
Eva Hertz opfordrer os til at stoppe op: Som individer, som arbejdspladser, ledere og samfund. Med de krav om vækst, effektivitet og præstation, som vi dagligt er udsat for, er vi i fuld fart på vej ud over en kant. Den mentale robusthed, vi afkræves, kan ingen levere på lang sigt uden at blive syge. I værste fald dør vi af det.
197 halaman cetak
Publikasi asli
2023
Tahun publikasi
2023

Versi lain

Sudahkah Anda membacanya? Bagaimanakah menurut Anda?
👍👎

Kesan

 • Susanne Lonnie Sommermembagikan kesan3 tahun yang lalu
  👍Layak dibaca

  Rigtig godt skrevet. Emnet mental robusthed er meget vigtig for den mentale sundhed. Og indholdet af bogen giver overblik og tro påsat der en til bedre mental sundhed

Kutipan

 • jari73631membuat kutipan3 tahun yang lalu
  Jeg bliver ofte spurgt af ledere, hvordan de bedst kan understøtte deres medarbejderes robusthed, fordi de gerne vil gøre det godt for medarbejderne. Det kedelige svar er, at der ikke er nogen quickfixes, desværre. Men tager man afsæt i vores viden om de fem overordnede robusthedsfaktorer, kunne anbefalingen til ledere lyde sådan her:
  Bidrag til at skabe overblik over det, der har betydning for dine medarbejdere. Udtryk dine håb for fremtiden.
  Bidrag til at skabe en kultur præget af positiv feedback – italesæt det, der er gået godt.
  Styrk dine relationer til dine medarbejdere og dine lederkolleger. Skab rammer for sparring og erfaringsudveksling.
  Identificér dine medarbejderes styrker, og bring dem i spil.
  Vær venlig. Skab en kultur med indlagte pauser. Pas på dig selv – værn om din egen energi, så har du overskud til at passe på andre.
  En positiv kultur på arbejdspladsen har dog ikke kun noget at gøre med lederen eller en bestemt ledelsesstil. Ifølge den amerikanske forsker Jane Dutton er positive organisationer kendetegnet ved, at kulturen her er præget af omsorg, interesse og ansvarsfølelse for hinanden, at man støtter hinanden og udviser venlighed og medfølelse, at der er masser af tilgivelse og fravær af bebrejdelse, at man lader sig inspirere og lærer af hinanden, at der er vægt på oplevet mening, og at man behandler hinanden med respekt, taknemmelighed, tillid og integritet
 • jari73631membuat kutipan3 tahun yang lalu
  At kunne håndtere kompleksiteten i vores arbejdsliv med konstante forandringer og enorme strømme af informationer er blevet en kompetence, vi er nødt til at besidde. Det betyder, at vi får brug for at kunne sætte en psykologisk grænse – simpelthen kunne sige fra.
 • jari73631membuat kutipan3 tahun yang lalu
  For når mental robusthed ifølge definitionen af begrebet er en psykologisk færdighed, der hjælper os til at håndtere stress, udfordringer og svære hændelser, kan vi ikke direkte træne eller udvikle en robust organisation. Vi kan derimod udvikle robuste medarbejdere og ledere, der i samarbejde beskytter den enkelte mod risikobetingede, stressfyldte belastninger i arbejdslivet, så alle trives og blomstrer. Det kan i min optik betegnes som en robust organisation.

Di rak buku

fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)