Tanahdatar, Edwin A Abbott
Buku
Edwin A Abbott

Tanahdatar

Baca
121 halaman cetak
Karya ilmiah sareng fiksi matematik mangrupikeun sindiran anu luar biasa sareng ngahibur anu ngagaduhan anu pikaresepeun dina pamiarsa langkung ti 100 taun.
Éta ngajelaskeun perjalanan alun-alun, matematikawan sareng penduduk tina dataran datar dua diménsi, dimana bikangna, garis ipis, lurus lempeng, mangrupikeun bentuk panghandapna, sareng dimana lalaki tiasa gaduh angka sisi, gumantung kana status sosialna.
Ngaliwatan kajadian anu anéh anu ngajantenkeun anjeunna hubungan sareng host bentuk geometri, alun-alun ngagaduhan petualangan di lahan angkasa (tilu dimensi), lahan darat (hiji dimensi) sareng lahan titik (henteu dimensi) sareng pamustunganana ngahémat pikir-sésa didatangan hiji lahan opat dimensi-gagasan anu révolusionér pikeun anjeunna balik deui ka dunya dua diménsi na. Carita henteu ngan ukur maca bacaan anu saé, éta mangrupikeun pangenalan fiksi-tingkat mimiti pikeun konsép tina sababaraha rohangan diménsi. “Pitunjuk, ngahibur, sareng merangsang imajinasi.”
Kesan
Tambahkan ke rak
Baca
0Pembaca
0Rak buku
0Kesan
0Kutipan

Kesan

👍
👎
💧
🐼
💤
💩
💀
🙈
🔮
💡
🎯
💞
🌴
🚀
😄

Bagaimana pendapat Anda tentang buku ini?

Masuk atau Daftar
bookmate icon
Satu harga. Bertumpuk-tumpuk buku
Jangan cuma membeli satu buku, beli perpustakaan beserta isinya… dengan harga yang sama.
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)