da
Audun Myskja

Mit hjerte har ikke demens

Beri tahu saya ketika buku ditambahkan
Untuk membaca buku ini unggah file EPUB atau FB2 ke Bookmate. Bagaimana cara mengunggah buku?
Demens rammer sprog og færdigheder, men ikke følelser. Hjertet bliver aldrig dement.

En hjertevarm bog om demens, der tager udgangspunkt i de syges egne ressourcer. Bogen er fuld af konkrete råd til pårørende og behandlere. Den beskriver hvordan man kommunikerer med den syge og kan hjælpe og lægger tingene til rette, så man tager vare på sig selv og undgår udmattelse.
Buku ini saat ini tidak tersedia
238 halaman cetak
Publikasi asli
2016
Tahun publikasi
2016
Sudahkah Anda membacanya? Bagaimanakah menurut Anda?
👍👎

Kutipan

  Regitze Futterupmembuat kutipan3 tahun yang lalu
  En af deltagerne skilte sig ud fra den temmelig ensartede gruppe sundhedsarbejdere med en lidt mere farverig påklædning og et aktivt og opmærksomt kropssprog. Hun kom med flere spændende og reflekterende spørgsmål og indspil.
  Majbritt Ulstrupmembuat kutipan3 tahun yang lalu
  Hvordan skal miljøbehandling defineres? Ifølge Vatne „lægger miljøbehandling vægt på de terapeutiske processer, som mobiliseres og iværksættes i det miljø, patienten befinder sig i. Det er en aktivitetsrettet form for behandling, som sigter mod at forbedre personens kognitive, sociale og praktiske færdigheder og mod at opretholde selvstændigheden så længe som muligt.“60
  Majbritt Ulstrupmembuat kutipan3 tahun yang lalu
  Jeg udspurgte de ansatte om Oddvar og fik svar på tiltale: „Han er helt umulig.“ „Han bliver bare værre og værre.“ „Han slår og bander, jeg vil ikke ind til ham mere.“ „Jeg sygemelder mig snart, hvis det fortsætter.“ Det var ikke en mand på toppen af popularitetslisten. Værre var det, at jeg ikke kunne bruge udtalelserne, jeg kunne ikke måle dem – beskrivelser som „håbløs“ og „umulig“ har kun yderst sparsom videnskabelig værdi.
  Jeg måtte bede de ansatte om at beskrive adfærd i stedet for at komme med værdivurderinger af personen Oddvar. Nu blev diskussionen livlig: „Hvor ofte slår han?“ „Altid.“ „Nej, han slog bare Elin, og så blev de andre bange.“ „Sviner han med afføringen – og hvor?“ „Over det hele.“ Jeg har bare set, at der kom noget ved siden af, da han satte sig på wc. Jeg tror, han var usikker på benene.“ De negative holdninger ændrede sig – Oddvar blev mere en udfordring end et problem. I stedet for at de ansatte nægtede at gå ind til ham, blev det spændende at observere, hvad der rent faktisk skete – og hvem Oddvar var.
  Det viste sig, at den vanskelige adfærd var mindre udtalt, end vi troede. Og ændringerne fortsatte, efterhånden som de ansatte blev mindre dømmende og mere engagerede.
  Var det holdningerne, som blev ændret? Eller var det sådan, at én, der blev slået, blev så oprevet over hændelsen, at fjeren blev til fem høns? I hvert fald blev adfærden støt bedre. Efter to ugers observation havde vi nul udslag på verbal og fysisk udadreageren – Oddvar slog ikke

Di rak buku

  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 473
  • 14
  naflora
  Demens
  • 4
  • 4
  Ginie Finken
  Demens
  • 7
  • 1
fb2epub
Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)