bookmate game

Hella Joof

Hella Joof (f. 1962) er en dansk komiker, skuespiller, instruktør og forfatter. Hella Joof blev kendt i offentligheden som medlem af Lex & Klatten med Paprika Steen, Martin Brygmann og Peter Frödin, og senere Det Brune Punktum. Derudover er Hella Joof kendt og elsket for sin produktion af børne-tv, heriblandt Bullerfnis og Far, mor og Blyp.

Hella Joof er også kendt for en række danske film. Hun debuterede som filminstruktør med En kort, en lang fra 2001 og har senere stået bag film som Oh, Happy Day fra 2004, All Inclusive fra 2014 og senest Meter i sekundet fra 2023, som er en filmatisering af Stine Pilgaards bog af samme navn.

Som forfatter har Hella Joof skrevet børnebogen Snitten & Kis — Frygt og bæven og en mand på strømpesokker. For den vandt hun BMF’s Børnebogspris i 2014.

I 2015 udkom Hella Joofs første bog for voksne, Hellas ABC, hvori hun på fræk og humoristisk vis digter sig igennem alfabetet med en række rim ’kun for kønsmodne’. Hun har siden skrevet populære bøger som Papmaché-reglen fra 2016, Båven om Gud fra 2017 og Tvilling Yndling Grævling fra 2020.

Kutipan

Ali Karamanmembuat kutipantahun lalu
Lykken er enkel, ligesom glæden
Tømrerfirma Carsten Meier v/Carsten Meiermembuat kutipantahun lalu
Og vrede ikke mindst. Puha, hvor har jeg været stiktosset!

Kesan

John Pedersenmembagikan kesan7 bulan yang lalu
👍Layak dibaca

X

 • tidak tersedia
 • Peder Juul Pedersenmembagikan kesan2 tahun yang lalu
  😄Lucu
  👍Layak dibaca

  Skøn

  Eva Tetsche Og Jesper Bak Olesenmembagikan kesan2 tahun yang lalu
  👍Layak dibaca

  Sjov, klog og vis kvinde

  fb2epub
  Seret dan letakkan file Anda (maksimal 5 sekaligus)